2011. február 24., csütörtök

Élő Kenyér - evangélium újság gyerekeknek és fiataloknak

Kedves Zoltán,

az e-vangélium lista tagjai rendkívül nagy mértékben kivették részüket a tavalyi esztendőben a borsodi árvizek és a devecseri vörösiszap áradat károsultjainak megsegítésében. A karitatív munka szervezése után most visszatérek ahhoz, amihez talán jobban értek, az evangélium hirdetéséhez. E területen ugyan katasztrófa nincs, de nagy kihívást jelent, hogy eljuttassuk Jézus örömhírét az emberekhez.

Most a gyermekeket és a fiatalokat céloztam meg. Alapítottam egy havilapot, egy újságot, amely 2011. áprilistól fog megjelenni és azt a célt szolgálja, hogy a gyerekek és a fiatalok kézbe kaphassák az evangéliumot és megszeressék a szentmisét. Az újság címe: Élő Kenyér. Jézus az Élő Kenyér, akivel a szentmisében találkozunk.
Létezett korábban hasonló kiadvány (Adoremus Junior), de nagy katolikus kiadónk anyagi okokra való hivatkozással megszüntette.
Döntésüket megértem, de úgy érzem, hogy a kiadó esetleges veszteségénél sokkal nagyobb az a lelki veszteség, amit a kiadvány hiánya eredményez a gyermekeknél.

Úgy gondoltam, hogy segítőtársakat gyűjtök és belevágok, mert szükség van arra, hogy a gyerekek és a fiatalok találkozzanak az örömhírrel. A korábbi újsághoz képest számos újdonság lesz. Külön részek szólnak majd a minisztránsoknak és most, a Család évében a családoknak is nagy figyelmet szentelünk. Lesznek riportok például atyákkal és hitük szerint élő családokkal, valamint fiatalokkal. Emellett a hivatásgondozás is előtérbe kerül.
Újdonság továbbá, hogy honlap is készül az újsághoz, amelyen internetes játék indul sok-sok nyereménnyel. A részvétel természetesen ingyenes. A játék indulásáról időben tájékoztatást küldök Önnek és az e-vangélium lista tagjainak. (A játék nyereményeihez szponzorok jelentkezhetnek. A támogatók nevét vagy cég esetén logóját külön oldalon fogjuk megjeleníteni.)

Terveim szerint az újságot a határon túli magyar gyerekek ingyen fogják megkapni 400-500 példányban havonta. Ehhez még támogatókat, jótákonysági előfizetőket keresek.
Az újságot megrendelni mostantól lehet. Nagy örömömre szolgálna, ha gyermeke, unokája vagy családtagja számára megrendelné az újságot.
Az Élő Kenyér havonta jelenik meg, 64 oldalas, minden oldalon színes rajzokkal és képekkel díszített színes újság (A5 méretben).
Az újság stílusába betekintést nyújtó mintalap letölthető innen: http://zalalovo.plebania.hu/letoltesek/dokumentumok
Ugyanerről az oldalról letölthető az Élő Kenyér Megrendelő nyomtatvány is.

Szeretettel kérem, hogy adjuk a gyermekek és fiatalok kezébe az újságot, hogy vasárnaponként találkozhassanak Krisztussal, az Élő Kenyérrel! Segítsünk nekik közösen, hogy örömmel olvassák az evangéliumot és szívesen jöjjenek a szentmisére!
Szeretettel: István atya

Információk megrendelőknek:
Megrendelő nyomtatvány letölthető innen: http://zalalovo.plebania.hu/letoltesek/dokumentumok
A megrendeléseket e-mailben (zalalovo@gmail.com) vagy postán (8999 Zalalövő, Szabadság tér 6.) lehet elküldeni. Március 5-én kerül nyomdába az áprilisi szám. Aki eddig elküldi rendelését, már az első számtól kapja az újságot. Fizetni negyedévente, félévente vagy évente lehet.
Egy szám ára: 320 Ft + 200 Ft postaköltség Magyarországra.

1 példány előfizetése 1 évre: 3600 Ft (300 Ft/db) + 2400 Ft postaköltség = 6000 Ft.
1 példány előfizetése 2011 április-december: 2700 Ft (300 Ft/db) + 1800 Ft postaköltség = 4500 Ft.
2 és több példány esetén a postaköltség csökken. Plébániák és nagyobb közösségek 20 példány felett 1 évre 3600 Ft áron kapják és a postaköltséget átvállaljuk. 20 példánytól 2011. április-decemberig a 9 szám 2700 Ft és a postaköltséget átvállaljuk.


Információk jótékonysági előfizetőknek:
Kérem, hogy lehetőleg egy évre, 2011-ben 9 hónapra fizessen elő, és ne csupán egy hónapra.
(Jótékonysági előfizetés1 évre postaköltség együtt: 6000 Ft.)
Jótékonysági előfizetés 2011 április-december: 4500 Ft.
Kérem, hogy a megrendelésnél jelezze, hogy jótékonysági előfizetés.
Átutaláskor szintén jelezze, hogy jótékonysági előfizetés.
Aki nagyobb összeget ajánl fel, adományán értelemszerűen több gyermeknek juttatjuk el az újságot.

Fizetési lehetőségek:
On-line bankkártyás fizetés:
http://zalalovo.plebania.hu/tamogatas
Az adomány gomb választása után, kérem, adja meg adatait, majd jelölje meg az Élő Kenyér előfizetés vagy az Élő Kenyér jótékonysági előfizetés lehetőséget.

Átutalás:
Számlatulajdonos neve és címe: Zalalövői Plébánia, H-8999 Zalalövő, Szabadság tér 6.
Bank neve és címe: K&H Bank Zalalövői Fiók, H-8999 Zalalövő, Kossuth L. u. 2.
Számlaszám: 10402355-00026472-00000003
A megjegyzés rovatban, kérem tüntesse fel:  Élő Kenyér előfizetés vagy az Élő Kenyér jótékonysági előfizetés.

--
Üdvösséget!
Horváth István Sándor

Zalalövői Plébánia
H-8999 Zalalövő, Szabadság tér 6.
Tel.: (+36)92-371-049

Nincsenek megjegyzések:

Blogarchívum