2019. november 25., hétfő

[Napi e-vangelium] 2019. november 26. kedd

2019. november 26. – Kedd

Evangélium

Abban az időben, amikor némelyek megjegyezték, hogy milyen szép kövekkel és díszes fogadalmi ajándékokkal van díszítve a (jeruzsálemi) templom, Jézus ezt mondta: „Jönnek majd napok, amikor abból, amit most itt láttok, kő kövön nem marad, mindent lerombolnak." Erre megkérdezték tőle: „Mester, mikor történik mindez? És milyen jelek előzik meg?" Ő így válaszolt: „Vigyázzatok, nehogy félrevezessenek titeket! Sokan jönnek az én nevemben s mondják: „Én vagyok!" És: „Elérkezett az idő!" Ne kövessétek őket! Amikor háborúkról és lázadásokról hallotok, ne rémüldözzetek. Mindennek előbb meg kell történnie, de ezzel még nincs itt a vég!" Aztán így folytatta: „Nemzet nemzet ellen és ország ország ellen támad. Nagy földrengés lesz itt is, ott is, éhínség és dögvész. Félelmetes tünemények és rendkívüli jelek tűnnek fel az égen."
Lk 21,5-11

Elmélkedés

A végső időkről és annak jeleiről beszél Jézus a mai evangéliumban. Hallgatói rögtön az időpont felől érdeklődnek, de a mi Urunk egyértelművé teszi, hogy nem ez a lényeges. A végső időkben olyanok fognak fellépni, akik igyekeznek meggyőzni az embereket a maguk igazságáról, de nem Isten üzenetéről. Azt a látszatot keltik, mintha Jézus nevében beszélnének, ezért mindenkinek fel kell ismernie a megtévesztőket. A Szentlélek bölcsességére, útmutatására és vezetésére van szükségünk ahhoz, hogy különbséget tudjunk tenni a követendő krisztusi igazság és az elutasítandó emberi hazugság között. A hazugság sok esetben az igazág látszatába öltözködik és könnyű ígéretek formájában jelenik meg, amelyet sokan szívesen választanak. Hamis próféták fognak fellépni, akik a hamis tanítás magját ültetnék el az emberi szívekbe. Továbbá háborúkról tesz említést Jézus, de ezek láttán nem eshetnek kétségbe az ő követői.
Érdemes óvatosnak lennünk, amikor valaki megkérdőjelezhetetlen igazságként hirdeti saját nézeteit. Ne legyünk hiszékenyek, ne higgyünk el mindent azonnal, főként kellő vizsgálat nélkül! Keresztény emberként nem szabad követnünk a divatos nézeteket, hanem az örökérvényű tanításhoz, az üdvösség örömhíréhez kell ragaszkodnunk. Egyetlen cél van: ragaszkodni Krisztushoz és a hithez.
© Horváth István Sándor


Imádság

Istenünk, adj készséges szívet, hogy befogadhassunk mindent, ami szép, jó és igaz, s adj világos látást, hogy elutasíthassunk mindent, ami hamis, ami rút, ami rossz! Teremts bennünk tiszta szívet Istenünk, hogy jó gazdái lehessünk ennek a világnak! Ne szennyezzenek be minket gonosz indulatok, gyűlölet, harag, viszálykodás! Egyetértést adj nekünk! Add, hogy fiatalok és idősek egyre jobban megértsük: csak akkor leszünk igazán emberek, ha tiszta a szívünk!


Aktuális

Kedves e-vangélium olvasók!
Szeretettel ajánlom figyelmetekbe új könyvemet, amely a jövő évi elmélkedéseket tartalmazzák.

Szívem első gondolata 2020
Megjelent, már kapható! Ez nem egy gyermekimakönyv. A gyermekkorunkban tanult reggeli ima első sorát azért választottam címként, mert jól kifejezi, hogy a napunkat érdemes az evangélium olvasásával és az arról való elmélkedéssel kezdeni. Az évszám nem elírás, hiszen ez a 2013 óta megjelenő sorozat nem egy utólagos gyűjtemény, hanem mindig előre tekintve tartalmazza a következő évi elmélkedéseket, jelen kötet a 2020-dik évi szövegeket.

A Szívem első gondolata 2020. évi könyv az evangéliumi elmélkedéseket tartalmazza 2019. adventtől 2020. adventig új szövegekkel, azaz nem a régebbiek ismétlődése.

Megrendelhető az Evangélium365 webáruházban:
https://www.evangelium365.hu/webshop/termek/5_szivem_elso_gondolata_sorozat/173

Szeretettel: István atya - Horváth István Sándor

Rendelés e-mailben
Ha a webáruházban nem sikerül a rendelés, kérem, küldje el a következő adatokat a evangelium365@gmail.com címemre.

Szívem első gondolata 2020 darabszám:
Megrendelő neve:
Postacím irányítószámmal:
(Mobil)telefonszám:
 


Az e havi olvasmányok és zsoltárok szövege itt olvasható:
https://igenaptar.katolikus.hu

Az evangélium és elmélkedés szövege itt hallgatható meg:
https://evangelium.katolikus.hu/audio/NE20191126.mp3


Feliratkozás a napi e-mail küldésre:
Küldjön egy üres levelet az
evangelium-felirakozas [kukac] katolikus.hu címre, a levél tárgyához ezt írja:
Evangélium feliratkozas

Napi e-mail küldés lemondása:
Küldjön egy üres levelet arról az e-mail címről, amiről a napi evangéliumot eredetileg megrendelte, az
evangelium-lemondas [kukac] katolikus.hu címre, a levél tárgyához ezt írja
Evangélium lemondás

Nincsenek megjegyzések:

Blogarchívum