2010. május 27., csütörtök

[Evangelium] Fontos információk a napi evangéliumról

Kedves Barátaim!
Az alábbiakban néhány hasznos információt szeretnék küldeni az e-vangélium listával kapcsolatban.

1. Az e-vangélium e-mailben lista Horváth István Sándor atya (Szombathelyi Egyházmegye) ötletére és kezdeményezésével indult 2004. július 9-én. Az e-vangélium magyar nyelven érhető el.
A mindennapi e-vangélium megtekinthető a http://evangelium.katolikus.hu/ oldalon, valamint számos katolikus szervezet honlapján. Honlapszerkesztők beépíthetik saját oldalukba tartalmát, amely naponta automatikusan frissül. Ez ügyben Fehér János informatikushoz lehet fordulni technikai segítségért az fjk1969 [kukac] gmail.com  címen.

2. A lista célja, hogy a feliratkozottaknak eljuttassam az aznapi evangéliumot, egy hozzá kapcsolódó elmélkedést és egy imát, amelyhez időnként aktuális egyházi információk is kapcsolódhatnak. A lista tagjai egymásnak nem tudnak levelet küldeni.

3. Feliratkozni a http://evangelium.katolikus.hu/ oldalon lehet. Akinek gondja van a feliratkozással, küldje el nevét és e-mail címét nekem (Horváth István Sándor,   email:  his [kukac] katolikus.hu ), jelezvén hogy fel szeretne iratkozni.

4. Az első e-mailt a feliratkozást követő napon küldjük. Az e-mailes e-vangéliumot a továbbiakban naponta reggel 6 óra tájban küldjük.

5. A megszokott időben való küldés elmaradása - sajnos - technikai okok miatt előfordulhat. Ez nem egy személyt érint, hanem mindenkit. Nem szükséges az elmaradást jelezni a lista felé, mert azt enélkül is észrevesszük, s igyekszünk mielőbb küldeni az e-vangéliumot. A napi evangélium naponta éjféltől mindig olvasható az alábbi honlapon: http://evangelium.katolikus.hu/ (Ha itt sem található, akkor csak a türelem marad.)

6. Imakérések feltehetők, illetve megtalálhatók a következő oldalon: http://zalalovo.plebania.hu/uzenet/imakeres
Programok feltehetők, illetve megtalálhatók a következő oldalon: http://zalalovo.plebania.hu/uzenet/programajanlo

7. Papok számára lehetőség van arra, hogy az e-vangéliumot egy nappal korábban kapják meg, hogy a prédikációra való felkészüléskor használhassák. Ehhez juttassák el nevüket, egyházmegyéjük nevét és e-mail címüket nekem (Horváth István Sándor, e-mail: his [kukac] katolikus.hu ), annak megjelölésével, hogy papok és egy nappal korábban szeretnék megkapni a lelki csomagot.

8. A listának jelenleg közel 22 000 tagja van. Mivel reklámra nincs lehetőségünk, ezért a lista úgy terjed, hogy a tagok barátaiknak és ismerőseiknek ajánlják. Az Evangélium hirdetésének nagyszerű lehetősége ez mindenki számára. Kérem, hogy lehetőleg éljen is mindenki ezzel és terjessze az evangélium mindennapi olvasásának e házhoz érkező lehetőségét ismerőseinek. Feliratkozás a fentebb jelzett oldalon.

Olvassátok, éljétek és hirdessétek az Evangéliumot!

Köszönettel:
István atya (Horváth István Sándor)

2010. május 27.


Nincsenek megjegyzések:

Blogarchívum