2013. április 22., hétfő

e-vangelizációs beszámoló 1

Kedves Zoltán!

Örömmel osztok meg Önnel és az e-vangélium olvasóival az elmúlt hét visszajelzései, kérdései alapján néhány dolgot az új e-vangelizációs kezdeményezésünkről.

Mindenekelőtt a csapat nevében köszönöm az eddig küldött adományokat!

1. Örülök, hogy van bennetek lelkesedés az evangelizáció ügyéért. Ha van valami, amit csak  lelkesedéssel, a Szentlélek lelkesítésével szabad, érdemes tennünk, az Krisztus evangéliumának hirdetése. Nem pillanatnyi látványosságot akarunk, hanem a mindennapi lelki útravalót nyújtjuk.

2. Főként érintettek jelezték, hogy milyen jó a templomba el nem jutó mozgássérültek, látássérültek, vakok számára, hogy házhoz megy az evangélium, amelyet meg tudnak hallgatni. Igen, az örömhír a betegeknek is szól!

3. A nem katolikus keresztények is szép számmal olvassák, támogatják az e-vangéliumot. Így valósul meg például az ökumenizmus a gyakorlatban.

4. Sokan kifejezték örömüket, hogy az Egyház nem fél a legmodernebb eszközöktől. Igen, keressük az utat a fiatalokhoz a modern világban. Jézus mindenkor időszerű tanítását korszerű módon szeretnénk hirdetni.

5. Vallásos, lelkes csapattal dolgozunk. A grafikusok, programozók és a többiek profi szakemberek, mert nem gagyi programot szeretnénk készíteni, hanem egy minőségi, felhasználóbarát alkalmazást, amelynek segítségével mindenki örömmel olvashatja, hallgatja majd az örömhírt.

Kérem, imádkozzatok, hogy Pünkösdre elkészüljük!

Szeretettel: István atya (Horváth István Sándor)

2013. április 22.

 

Itt az eredeti üzenet, kérés:

Immár 9 éve küldöm a Napi Evangéliumot. Ez idő alatt kb. 52 millió e-vangélium üzenet érkezett meg listánk tagjaihoz. Többen olvassák az e-mailben kapott vagy honlapokon megjelenő üzenetet, mint ahányan Magyarországon egy hétköznap elmennek szentmisére. Erről az oldalról nézve szép eredmény. Istennek legyen hála érte!
A másik oldalról nézve viszont az is igaz, hogy a legutóbbi népszámláláskor (2011.) magukat katolikusnak valló emberek 1 %-ához jut el naponta az örömhír ilyen módon. Hol van a többi 99 %? És akkor még meg sem szólítottuk Jézus örömhírével azokat, akik nem vallásosak.
Van még mit fejlődnünk, ezért érdemes megszívlelnünk, hogy mindenkinek a lehetőségei szerint be kell kapcsolódnia az evangélium terjesztésébe. Ezt nevezzük Új Evangelizációnak. Ezt indította el Boldog II. János Pál, ezt szorgalmazta XVI. Benedek és most Ferenc pápánk is. Nagy szolgálatot tesztek azzal , ha barátaitoknak is hírt adtok a lehetőségről. Feliratkozni a www.evangelium365.hu oldalon lehet.

Közben keressük az új lehetőségeket is. Most éppen az okostelefonok világát szeretnénk meghódítani. (Pár rendhagyó gondolatom az okostelefonok terjedéséről alább olvasható.) A munkát elkezdtük, stílusosan pünkösdre tervezzük az alkalmazás indítását, ami az evangélium hirdetésének nagy ünnepe. Miként ez e-mailes e-vangélium, ugyanúgy ez is ingyenesen hozzáférhető lesz. A megvalósításhoz köszönettel fogadjuk az adományokat.
A legkisebb fizetőeszköz nálunk az 5 forintos. Szeretettel kérem, ha van rá lehetősége, támogassa naponta ennyivel az e-vangelizációt! Egy évre 1825 Ft. Napi 5 forint talán nem is olyan sok, egy jelképes összeg. Akinek pedig a jó Isten többet adott, felajánlhat akár többet is.

Isten jutalmazza meg sokszorosan nagylelkűségét!
Isten segítse munkánkat! A pünkösdi Szentlélek adjon mindenkinek lelkesedést!

Szeretettel: István atya (Horváth István Sándor)
2013. április 15.

Online adomány internetes fizetésre alkalmas bankkártyával
http://zalalovo.plebania.hu/tamogatas
Az Adománynál válasszuk célként: E-vangélium

Utalás
Számlatulajdonos  neve: Zalalövői Plébánia
Számlaszám: 10402355-00026472-00000003
Megjegyzés: E-vangélium
Utalás külföldről: IBAN (nemzetközi számlaszám): HU25 1040 2355 0002 6472 0000 0003
BIC (SWIFT) kód: OKHBHUHB

Sárga postai csekk kérhető a zalalovo@gmail.com címen e-mailben.
Írja meg nevét és postacímét irányítószámmal, valamint röviden jelezze, hogy ez e-vangélium támogatásához kér csekket. Aki kért, annak már küldöm.
Postai (rózsaszín) utalványon a következő címre: Zalalövői Plébánia, H-8999  Zalalövő, Szabadság tér 6.
Megjegyzés: E-vangélium

 



Leiratkozás:
http://evangelium365.hu/leiratkozas/V1TSNSnRFkv3gLBRXm22Qfyd14orlW76iYI02hiEHP7EswYVb9

Nincsenek megjegyzések:

Blogarchívum