2019. december 12., csütörtök

[Napi e-vangelium] 2019. december 13. péntek

2019. december 13. – Péntek

Evangélium

Egy alkalommal így szólt Jézus a néphez: „Kihez hasonlítsam ezt a nemzedéket? Hasonlít a piacon tanyázó gyermekekhez, akik odakiáltják pajtásaiknak: „Furulyáztunk, de nem táncoltatok. Siránkoztunk, de nem zokogtatok." Eljött János. Nem eszik, és nem iszik; azt mondják rá: „Ördöge van." Eljött az Emberfia. Eszik-iszik, és azt mondják rá: „Lám, a falánk, borissza ember, a vámosok és a bűnösök barátja!" Az Isten bölcsességét azonban művei igazolták."
Mt 11,16-19

Elmélkedés

Minden évben magával ragad minket az adventi hangulat, az Egyház elcsendesedése, türelmes várakozása. Tekintetünket felemeljük, az eget szemléljük, ahonnan Isten küldöttét várjuk. Tekintetünkkel magát Istent keressük, s olyan kíváncsiság sugárzik szemünkből, mint egy újszülött gyermekéből, aki szüntelenül édesapja vagy édesanyja arcát keresi. Akár gyermeki tudatlansággal, akár felnőttekre jellemző tudatossággal keressük Istent, nem feledkezhetünk meg arról, hogy csak akkor pillanthatjuk meg őt, ha ő akarja és megengedi ezt, megmutatja, feltárja önmagát nekünk. Tudjuk, hogy a büszke tekintetek elől elrejtőzik, de aki alázattal és bűnbánattal lesüti szemét, az előtt megmutatkozik.
Egyetlen vágy vezet minket az adventi készületben: hajoljon le hozzánk az Isten, mutassa meg nekünk irgalmát, hozza meg számunkra a bűntől való szabadulást, a megváltást. A hozzánk lehajoló és felénk közeledő Istenhez emeljük lelkünket, benne bízunk, egyedül tőle várjuk a szabadulást.
Vajon elhisszük-e majd, hogy gyermekként érkezik a világba? Elhisszük-e majd a Betlehemben született gyermekről, hogy ő a világ Megváltója? Vajon felismerjük-e a jeleket, olykor a gyermeki furulyaszót, máskor a siránkozást? Vajon elindul-e tekintetünk abba az irányba, amerre az adventi jelek mutatnak? Lesz-e bátorságunk a Gyermek szemébe, Isten szemébe nézni?
© Horváth István Sándor


Imádság

Megváltó Urunk, te egykor kisgyermekként jöttél közénk egy szegényes istállóba, hogy megújítsd hitünket és a mennyei Atyával való kapcsolatunkat. Azóta is eljössz közénk minden karácsonykor, hogy emlékeztess minket az újjászületésünk lehetőségére. Lélekben én is elindulok hozzád Betlehembe, hogy szívemből kérjem tőled bűneim bocsánatát, és hogy isteni jóságoddal megtisztítsd lelkemet. Jóságos Jézusom, nem kérek mást karácsonyra, csak azt add meg, hogy tiszta szívvel borulhassak le szegényes jászolod elé, tiszta szívvel hódoljak előtted!


Aktuális

Kedves e-vangélium olvasók!
December elején elkezdődött az új egyházi év, de egyelőre még rövidülnek a nappalok és hosszabbodnak a sötétség órái. A téli napfordulót követően azonban elkezdenek hosszabbodni a nappalok, ha úgy tetszik, a világ megindul a fény felé. Ezt hozza nekünk karácsony ünnepe.

Legyünk őszinték magunkhoz! Nem lettünk az elmúlt egyházi évben új emberré, talán nem is nagyon törekedtünk rá. A saját erőnkből jövőre sem fog sikerülni. De jó hír, hogy Isten kegyelméből, az ő segítségével ezen a rutinunkon változtathatunk.

2020 alkalmas lehet jógázásra, táplálkozás-élettani kalandokra, szellemidézésre, mindenfajta ezoterikus útkeresésre, misztikusnak és tisztának ható keleti lakberendezési trendek tanulmányozására, önmagunk áltatására és becsapására. De kétség kívül alkalmas lehet arra is, hogy éjjeli szekrényünket, barátaink autóját, felebarátaink íróasztalát, önmagunk, feletteseink, beosztottaink és szeretteink értelmét meglepjük a Szívem első gondolata 2020 könyvvel, amely segítségünkre lehet, és lesz is, hogy legyőzzük, no nem egymást, hanem sokkal inkább félelmeinket, szorongásainkat, zsugoriságunkat, gonoszságunkat, irigységünket, kishitűségünket, szeretetlenségünket és hálátlanságunkat.

Isten kegyelme végtelen, anyanyelvünk ereje lenyűgöző, az értő olvasás pedig Isten kegyelmi ajándéka. Próbáld ki az év minden napján! Ez a könyv éppen erre való.

Ha értelmes, jövőbe mutató, a karácsony egyszerű, tiszta szépségéhez méltó, kézzel fogható ajándékkal akarsz kedveskedni szeretteidnek, felebarátaidnak, vásárold meg a Szívem első gondolata 2020 könyvemet, mert a legjobb ár-érték arányú befektetés Krisztussal kezdeni megismételhetetlen életünk minden áldott napját.
István atya - Horváth István Sándor

Megrendelhető az Evangélium365 webáruházban:
https://www.evangelium365.hu/webshop/termek/5_szivem_elso_gondolata_sorozat/173

Rendelés e-mailben
Ha a webáruházban nem sikerül a rendelés, kérem, küldje el a következő adatokat a evangelium365@gmail.com címemre.

Szívem első gondolata 2020 darabszám:
Megrendelő neve:
Postacím irányítószámmal:
(Mobil)telefonszám:
 


Az e havi olvasmányok és zsoltárok szövege itt olvasható:
https://igenaptar.katolikus.hu

Az evangélium és elmélkedés szövege itt hallgatható meg:
https://evangelium.katolikus.hu/audio/NE20191213.mp3


Feliratkozás a napi e-mail küldésre:
Küldjön egy üres levelet az
evangelium-felirakozas [kukac] katolikus.hu címre, a levél tárgyához ezt írja:
Evangélium feliratkozas

Napi e-mail küldés lemondása:
Küldjön egy üres levelet arról az e-mail címről, amiről a napi evangéliumot eredetileg megrendelte, az
evangelium-lemondas [kukac] katolikus.hu címre, a levél tárgyához ezt írja
Evangélium lemondás

Nincsenek megjegyzések:

Blogarchívum