2019. december 11., szerda

[Napi e-vangelium] 2019. december 12. csütörtök

2019. december 12. – Csütörtök

Evangélium

Abban az időben Jézus így nyilatkozott Keresztelő Jánosról: Bizony mondom nektek: Az asszonyok szülöttei között nem támadt nagyobb Keresztelő Jánosnál. De aki legkisebb a mennyek országában, nagyobb, mint ő. A mennyek országa Keresztelő János napjaitól mindmáig erőszakot szenved, és az erőszakosok szerzik meg. A próféták és a törvény Jánosig mindannyian ezt jövendölték. Ha tudni akarjátok, Illés ő, akinek el kell jönnie. Akinek füle van, hallja meg!
Mt 11,11-15

Elmélkedés

A mai evangéliumban ezt olvassuk: „Az asszonyok szülöttei között nem támadt nagyobb Keresztelő Jánosnál." Ennél nagyobb dicséretet aligha lehet emberre mondani. E szavak valódi súlyát mégsem annak tartalma adja, hanem annak személye, akitől elhangzik. Maga Jézus mondja ezt az előfutárról, Keresztelő Jánosról.
János személyét jól ismerjük. Zakariás és Erzsébet gyermekeként született, akik már idősek voltak, s nem számítottak arra, hogy utóduk lesz. Isten irgalma mégis lehajolt hozzájuk, s ennek gyümölcseként született János. A születése körüli csodás események, atyjának, Zakariásnak megnémulása, majd újbóli megszólalása felkeltették a rokonság figyelmét. Vajon mi lesz belőle felnőttként, ha már újszülött korában megmutatkozik körülötte a mindenható Isten kegyelme? Miután felnőtt, János kivonult a pusztába. Életmódja és nemkülönben tanítása most is felkeltette az emberek figyelmét, érdeklődését. Bűnbánatot hirdetett. Tömegek keresik fel, hogy a bűnbánat jeleként megkeresztelkedjenek nála. Azt hirdette, hogy hamarosan eljön a Messiás, a Megváltó. „Készítsétek az Úr útját!" (Mt 3,2) – mondta.
Szavai nekünk is szólnak, akik adventi utunkon haladunk. Az eljövendő Megváltó számára szeretnénk utat készíteni, hogy beléphessen életünkbe, megszülethessen szívünkben.
© Horváth István Sándor


Imádság

Uram, Jézus Krisztus! Te egykor bűnbánatot hirdettél a népnek és megtérést vártál az emberektől. Evangéliumod üzenete arra ösztönöz, hogy szembenézzek önmagammal, bűnös múltammal, életem hibáival. Segíts felismernem mindazt, amin változtatnom kell, s amin a te kegyelmeddel változtathatok. Adj szívembe igaz bűnbánatot! Add nekem a Szentlélekben való újjászületés kegyelmét! Mutasd meg nekem, milyen úton induljak, s mit vársz tőlem a jövőben!


Aktuális

Kedves e-vangélium olvasók!
December elején elkezdődött az új egyházi év, de egyelőre még rövidülnek a nappalok és hosszabbodnak a sötétség órái. A téli napfordulót követően azonban elkezdenek hosszabbodni a nappalok, ha úgy tetszik, a világ megindul a fény felé. Ezt hozza nekünk karácsony ünnepe.

Legyünk őszinték magunkhoz! Nem lettünk az elmúlt egyházi évben új emberré, talán nem is nagyon törekedtünk rá. A saját erőnkből jövőre sem fog sikerülni. De jó hír, hogy Isten kegyelméből, az ő segítségével ezen a rutinunkon változtathatunk.

2020 alkalmas lehet jógázásra, táplálkozás-élettani kalandokra, szellemidézésre, mindenfajta ezoterikus útkeresésre, misztikusnak és tisztának ható keleti lakberendezési trendek tanulmányozására, önmagunk áltatására és becsapására. De kétség kívül alkalmas lehet arra is, hogy éjjeli szekrényünket, barátaink autóját, felebarátaink íróasztalát, önmagunk, feletteseink, beosztottaink és szeretteink értelmét meglepjük a Szívem első gondolata 2020 könyvvel, amely segítségünkre lehet, és lesz is, hogy legyőzzük, no nem egymást, hanem sokkal inkább félelmeinket, szorongásainkat, zsugoriságunkat, gonoszságunkat, irigységünket, kishitűségünket, szeretetlenségünket és hálátlanságunkat.

Isten kegyelme végtelen, anyanyelvünk ereje lenyűgöző, az értő olvasás pedig Isten kegyelmi ajándéka. Próbáld ki az év minden napján! Ez a könyv éppen erre való.

Ha értelmes, jövőbe mutató, a karácsony egyszerű, tiszta szépségéhez méltó, kézzel fogható ajándékkal akarsz kedveskedni szeretteidnek, felebarátaidnak, vásárold meg a Szívem első gondolata 2020 könyvemet, mert a legjobb ár-érték arányú befektetés Krisztussal kezdeni megismételhetetlen életünk minden áldott napját.
István atya - Horváth István Sándor

Megrendelhető az Evangélium365 webáruházban:
https://www.evangelium365.hu/webshop/termek/5_szivem_elso_gondolata_sorozat/173

Rendelés e-mailben
Ha a webáruházban nem sikerül a rendelés, kérem, küldje el a következő adatokat a evangelium365@gmail.com címemre.

Szívem első gondolata 2020 darabszám:
Megrendelő neve:
Postacím irányítószámmal:
(Mobil)telefonszám:
 


Az e havi olvasmányok és zsoltárok szövege itt olvasható:
https://igenaptar.katolikus.hu

Az evangélium és elmélkedés szövege itt hallgatható meg:
https://evangelium.katolikus.hu/audio/NE20191212.mp3


Feliratkozás a napi e-mail küldésre:
Küldjön egy üres levelet az
evangelium-felirakozas [kukac] katolikus.hu címre, a levél tárgyához ezt írja:
Evangélium feliratkozas

Napi e-mail küldés lemondása:
Küldjön egy üres levelet arról az e-mail címről, amiről a napi evangéliumot eredetileg megrendelte, az
evangelium-lemondas [kukac] katolikus.hu címre, a levél tárgyához ezt írja
Evangélium lemondás

Nincsenek megjegyzések:

Blogarchívum