2020. október 1., csütörtök

[Napi e-vangelium] 2020. október 02. péntek

2020. október 2. – Péntek

Evangélium

Jézus egy alkalommal így szólt tanítványai előtt: „Jaj, neked, Korozain! Jaj, neked, Betszaida! Ha a pogány Tiruszban és Szidonban történtek volna azok a csodák, amelyek nálatok történtek, már rég szőrzsákban és hamuban tartottak volna bűnbánatot. Ezért Tirusznak és Szidonnak tűrhetőbb sorsa lesz az ítéleten, mint nektek. És te Kafarnaum? Vajon az égig emelkedel? Egészen az alvilágig fogsz süllyedni." Majd így folytatta: „Aki titeket hallgat, engem hallgat; és aki titeket megvet, engem vet meg. Aki pedig engem megvet, azt veti meg, aki küldött engem."
Lk 10,13-16

Elmélkedés

Jézus napjainkban is járja a városokat és falvakat mindenütt a világon. Küldöttei révén manapság is eljut örömhíre mindenhová. Vajon ma mit mondana egyes városokról, településekről? Bizonyára sokak számára kellene figyelmeztetést megfogalmaznia, mint egykor Korozain, Betszaida és Kafarnaum számára. E városokba is eljutott az Úr. Az itt élők is hallhatták az örömhírt, ők is részesülhettek a csodákban, mégsem léptek a megtérés és a hit útjára. Jézus szavaiból csalódottság, szánalom, értetlenség sugárzik. Csalódott a közömbösség miatt, szánalom ébred benne azok iránt, akik nem akarják vallási életüket megújítani, és értetlenül tapasztalja az emberi hitetlenséget.
A Jézus által küldött hetvenkét tanítványnak az a feladata, hogy hirdessék: „Elérkezett az Isten országa." Ez Jézus küldetésének része és ez a küldöttek feladata is. Ahogyan Jézust sem hallgatta mindenki lelkesen és nem fogadták el mindenütt tanítását, ugyanúgy ők is találkozni fognak az elutasítással. De ez a várható sikertelenség nem tántoríthatja őket vissza attól, hogy tovább folytassák azt a szolgálatot, amire küldetést kaptak Mesterüktől. A hallgatóságnak tudatában kell lennie annak, hogy az igehirdetőket hallgatva magát Krisztust hallgatják. A küldöttek befogadása vagy elutasítása pedig Krisztus befogadását vagy visszautasítását jelenti.
© Horváth István Sándor


Imádság

Istenünk, adj készséges szívet, hogy befogadhassunk mindent, ami szép, jó és igaz, s adj világos látást, hogy elutasíthassunk mindent, ami hamis, ami rút, ami rossz. Teremts bennünk tiszta szívet, Istenünk, hogy jó gazdái lehessünk ennek a világnak. Ne szennyezzenek be minket gonosz indulatok, gyűlölet, harag, viszálykodás. Egyetértést adj nekünk, hogy gyermekek és felnőttek egyre jobban megértsük: szükségünk van arra, hogy világos ismereteink legyenek, de csak akkor leszünk igazán emberek, ha tiszta a szívünk.


Aktuális

Kedves e-vangélium olvasók!
Adventtől kezdődőn a magyaron kívül más nyelveken is szeretnénk működtetni az e-vangélium küldést. A fordításhoz keresek segítőket. Az evangéliumok szövegét nem szükséges fordítani, annak hivatalos fordítása elérhető. A napi elmélkedéseket és az imát kellene fordítani. Olyan személyeket keresek, akik felsőfokon ismerik az adott nyelvet, van tapasztalatuk fordításban, van olyan ismerősük, aki anyanyelven beszéli a nyelvet és ellenőrzi a fordítást, a határidőket pontosan be tudják tartani, esetleg van olyan ismerősük, akivel közösen végeznék a fordítási munkát. A szövegek mennyisége a napi evangéliumokból ismert. Egy hónap szövegeinek fordítására 1 hónap áll rendelkezésre. Az adományokból remélhetőleg tudjuk fizetni a munkát.
Jelentkezni az evangelium365@gmail.com címen lehet nálam egy rövid bemutatkozó levéllel, amely tartalmazza a fordítási tapasztalatot is.
Köszönettel és szeretettel:
István atya - Horváth István Sándor

Köszönettel fogadunk minden nagylelkű adományt, amely e-vangelizációs munkánkat és a fejlesztéseket támogatja. Köszönjük, hogy Ön is támogatja az e-vangelizációt!

1. Online adomány internetes fizetésre alkalmas bankkártyával
https://www.evangelium365.hu/webshop/termekek/9_adomanyozas

2. Utalás
Számlatulajdonos neve: Evangélium365 Kiadó Kft.
Számlaszám: 10400717-50526749-52891010
Megjegyzés: Evangélium365
Utalás külföldről:
IBAN (nemzetközi számlaszám): HU49 1040 0717 5052 6749 5289 1010
BIC (SWIFT) kód: OKHBHUHB

3. Sárga postai csekk kérhető tőlem az evangelium365@gmail.com címen e-mailben.
Kérem, írja meg nevét és postacímét irányítószámmal, valamint röviden jelezze, hogy az e-vangélium támogatásához kér csekket.

4. Adományát postai (rózsaszín) csekken is eljuttathatja a következő címre: Evangélium365 Kiadó Kft. 8900 Zalaegerszeg, Harmat u. 1.
Megjegyzés: Evangélium365
 


Az e havi olvasmányok és zsoltárok szövege itt olvasható:
https://igenaptar.katolikus.hu

Az evangélium és elmélkedés szövege itt hallgatható meg:
https://evangelium.katolikus.hu/audio/NE20201002.mp3


Feliratkozás a napi e-mail küldésre:
Küldjön egy üres levelet az
evangelium-feliratkozas [kukac] katolikus.hu címre, a levél tárgyához ezt írja:
Evangélium feliratkozas

Napi e-mail küldés lemondása:
Küldjön egy üres levelet arról az e-mail címről, amiről a napi evangéliumot eredetileg megrendelte, az
evangelium-lemondas [kukac] katolikus.hu címre, a levél tárgyához ezt írja
Evangélium lemondás

Nincsenek megjegyzések:

Blogarchívum