2020. június 8., hétfő

[Napi e-vangelium] 2020. június 09. kedd

2020. június 9. – Kedd

Evangélium

Jézus így tanított a hegyi beszédben: „Ti vagytok a föld sója. De ha a só ízét veszti, mivel sózzák meg? Nem való az egyébre, mint hogy kidobják, s eltapossák az emberek. Ti vagytok a világ világossága. A hegyen épült várost nem lehet elrejteni. Lámpát sem azért gyújtanak, hogy a véka alá rejtsék, hanem a lámpatartóra teszik, hogy világítson mindenkinek a házban. Úgy világítson a ti világosságtok az emberek előtt, hogy látva jótetteiteket, magasztalják mennyei Atyátokat!"
Mt 5,13-16

Elmélkedés

Jézus folytatja a hegyen mondott beszédét a mai evangéliumi szakaszban. Két kijelentést tesz. Az első így hangzik: „Ti vagytok a föld sója." Majd pedig ezt mondja: „Ti vagytok a világ világossága." Szavait nem csupán tanítványi köréhez intézi, hanem egy nagyobb számú tömeghez, azokhoz, akik kíváncsiak életük értelmére és keresik életük célját. Mindkét jézusi kijelentés valójában felszólítás arra, hogy az Úr követői a föld sójává és a világ világosságává váljanak! Íme, így mutatja meg azt, hogy mi legyen az ember életének célja.
Mindkét kijelentés azt fejezi ki, hogy Krisztus tanítványainak küldetése a világhoz szól, még akkor is, ha a világ részéről üldözések és bántalmazások érik is őket Krisztushoz tartozásuk és a róla való tanúságtételük miatt. A keresztény ember hivatása így jelölhető meg: ahogyan a só ízt ad az ételnek és tartósítja azt, ugyanúgy a tanítványoknak tanítóként és tanúságtevőként jó ízt kell adniuk a világnak Krisztus örömhírének hirdetésével.
A világosság hasonlata a hiteles keresztény életpéldát jelenti. Nem önteltségből fakadó hivalkodás vagy magamutogatás ez, hanem Krisztus képviselete a világban, mégpedig szerényen és szelídséggel. A hiteles tanúságtétel eredménye nem az, hogy az ember elismerést kap a világtól, hanem az, hogy jótetteit látva Istent fogják magasztalni az emberek, és felébred bennük a vágy, hogy ők is Jézus követői legyenek.
© Horváth István Sándor


Imádság

Uram, te imádkoztál tanítványaidért, hogy mind az idők végéig egyek legyenek, amint te egy vagy az Atyával és az Atya veled. Nézz le, Uram, részvéttel arra a sok szakadásra, mely azok között éktelenkedik, akik tiednek vallják magukat, és vezesd haza őket abba a közösségbe, amelyet te alapítottál kezdetben: szent, katolikus, apostoli Egyházadba. Hogy amint az égben egy a szentek egysége, idelenn is csak egy legyen, szentséges neved megvallásában és dicséretében.


Aktuális

Kedves e-vangélium olvasók!

A napi evangélium e-mail küldése 2004-ben indult, 2011 óta pedig már okostelefon alkalmazás segítségével is olvasható és meghallgatható iOS és android készülékeken. Magyarországon ez volt ez első vallásos tartalmú applikáció. Az idei évre terveztem az Evangélium365 alkalmazás frissítését, megújítását. A készülékek és az operációs rendszerek megújulásával ugyanis tartanunk kell a lépést, különben egyre többen nem fogják tudni használni.

Szeretettel kérem, hogy akinek van rá lehetősége támogassa a mostani, nagyobb fejlesztést, frissítést! Az egészen biztos, hogy az Evangélium365 alkalmazás továbbra is ingyenesen lesz letölthető és használható mindenki számára. A fejlesztés azonban komoly összegbe kerül, ezért kérem nagylelkű támogatásotokat, amelyet ezúton is köszönök.
István atya - Horváth István Sándor
2020. június 9.

Köszönjük, hogy Ön is támogatja az e-vangelizációt!
1. Online adomány internetes fizetésre alkalmas bankkártyával http://zalalovo.plebania.hu/tamogatas
Az Adománynál válasszuk célként: Evangélium365

2. Utalás Számlatulajdonos neve: Evangélium365 Kiadó
Számlaszám: 10400717-50526749-52891010
Megjegyzés: Evangélium365

3. Sárga postai csekk kérhető tőlem a evangelium365@gmail.com címen e-mailben.
Kérem, írja meg nevét és postacímét irányítószámmal, valamint röviden jelezze, hogy az e-vangélium támogatásához kér csekket.
 


Az e havi olvasmányok és zsoltárok szövege itt olvasható:
https://igenaptar.katolikus.hu

Az evangélium és elmélkedés szövege itt hallgatható meg:
https://evangelium.katolikus.hu/audio/NE20200609.mp3


Feliratkozás a napi e-mail küldésre:
Küldjön egy üres levelet az
evangelium-feliratkozas [kukac] katolikus.hu címre, a levél tárgyához ezt írja:
Evangélium feliratkozas

Napi e-mail küldés lemondása:
Küldjön egy üres levelet arról az e-mail címről, amiről a napi evangéliumot eredetileg megrendelte, az
evangelium-lemondas [kukac] katolikus.hu címre, a levél tárgyához ezt írja
Evangélium lemondás

Nincsenek megjegyzések:

Blogarchívum