2012. március 7., szerda

beszámoló 2

Kedves Zoltán!
Egy felújítás során a templom azon részeihez is közel lehet kerülni, ahol a madár se jár, de jelen esetben inkább az igaz, hogy ahová csak egy kóbor madár rak fészket, akinek ez a hely tűnt a legbiztonságosabbnak. Mindig sejtettem, hogy jámbor állatok a madarak.
Az egykori építés minőségét egészen közelről lehet ilyenkor látni. Az idősek elmondása szerint, amikor a templom épült az 1920-as években, családonként egy tehén árát ajánlották fel a helybeliek. Bizony, elég sovány tehenek lehettek. A bibliai József története jut eszembe, aki megfejtette az egyiptomi fáraó álmát a hét szűk esztendőt jelképező hét sovány tehénről. Én persze azt szeretném, hogy ha száz év múlva újra felújítják majd a templomot, ne gondoljanak arra, hogy a gazdasági válság miatt mostanában szintén szűk esztendők jártak. 
Új módszereket is tanulok. A festékkel például úgy lehet spórolni, hogy a szobrokat és kereszteket körbefestik, mert úgy sem látszik, hogy mi van mögötte. Ez persze egy korábbi művelet volt. Vagy nem is takarékosság miatt volt így? Most mindenesetre leszedünk mindent, és ennyire nem spórolunk a festékkel.
Templomépítés 1. szabálya: Szúette fából ne faragj keresztet! Még válság idején se!

Tettem fel képeket a honlapra, amelyek folyamatosan frissülnek. Megnézhetitek többek között Cirenei Simon utódait, a madárfészket (talán a Szentléleké - galamb jelkép) és a hófúvás nyomait templomon belül.

Képek: 
http://zalalovo.plebania.hu/galeria/list/templomfelujitas_2012/pictures

A következő napokban már egyre szebb képek jöhetnek. Húsvétra a nagyobb munkákkal szeretnénk végezni, utána pedig jöhetnek az apróságok.
Köszönöm minden e-vangélium olvasó támogatását!
A jó Isten áldását kérem Önre és családjára!
Szeretettel: István atya


A templomfelújításra szánt adományokat  a  plébánia  számlájára  lehet  eljuttatni  a   következő lehetőségek valamelyikén: 

Csekket tudok küldeni azoknak, akik postacímük megadásával ezt kérik a 
zalalovo@gmail.com címre küldött e-mailben.

Online adomány: 
http://zalalovo.plebania.hu/tamogatas
Az Adománynál válasszuk célként: Templom felújítása

Utalás:   Számlatulajdonos  neve: Zalalövői Plébánia
Számlaszám: 10402355-00026472-00000003
Megjegyzés: Templom felújítása


-- 
Üdvösséget!
Horváth István Sándor

Zalalövői Plébánia
H-8999 Zalalövő, Szabadság tér 6.
Tel.: 
(+36)92-371-049

Nincsenek megjegyzések:

Blogarchívum