2010. október 20., szerda

Devecserbe értek a paplan csomagok

Kedves Zoltán,
mindenekelőtt köszönöm a devecseri károsultakért és a helyszínen segítőkért végzett imákat!
Kedden (október 19.) ismét Devecserben voltam, s átadtam az e-vangélium lista tagjainak adományát. Gyorsak voltunk, hiszen a katasztrófa után 2 héttel már célba is ért adományunk első része. 200 ágynemű csomagot sikerült eljuttatni a helyszínre, Mód Miklós devecseri plébános úrnak. Az ő köszönetét is tolmácsolom ezúton az adakozóknak. A karitász munkatársak megkezdték az osztást. A jövő hétfőn még ugyanennyi csomag érkezik, s ez talán elég is lesz. Kolontárra is jut belőle. Az Edelényben kipróbált módszert most is sikerrel alkalmaztuk: az egységcsomagokban az ágynemű és a huzatok, valamint a törölközők voltak, s így egyetlen mozdulattal át lehetett adni a rászorulóknak.

Az adakozók közül többen jelezték, hogy hasznosabbnak tartják az ilyen konkrét tárgyi adományt annál, hogy egy feneketlen kútba öntjük a pénzt. Engem is pontosan ez a megfontolás vezetett. Köszönöm minden adakozó bizalmát és adományát!

Miklós atya megkért továbbá, hogy háztartási berendezések és gépek, valamint technikai eszközök beszerzésében is segédkezzek, hiszen nagyobb tételben igen kedvező ajánlatokat kaphatunk. Ígéretet tettem neki, hogy a rendelkezésre álló keretből minden szükségessel segítünk. Devecserben több mint száz lakóház vár bontásra. Ez ennyi család otthonának ledózerolását jelenti. És még ennél is többen kényszerülnek régi házukban tovább élni. Ezekben a házakban minden berendezés teljesen tönkrement, tehát van még mit segítenünk.

Az emberek most kezdenek ráébredni, hogy mindenüket elveszítették. Kilátástalansággal és reménytelenséggel találkoztam. A hangulat, az emberek lelkiállapota rosszabb, mint egy héttel ezelőtt. De láttam azt is, hogy még egy paplan csomag is reményt tud adni az újrakezdéshez.
És ezt a reményt Ön adta és a többi e-vangélium olvasó.
Hálásan köszönöm!

Szeretettel: István atya

Aki még csatlakozni szeretne, itt olvasható az eredeti felhívás:
http://zalalovo.plebania.hu/list/news/Segitseg_Devecsernek


--
Üdvösséget!
Horváth István Sándor

Zalalövői Plébánia
H-8999 Zalalövő, Szabadság tér 6.
Tel.: (+36)92-371-049

Nincsenek megjegyzések:

Blogarchívum