2020. július 14., kedd

[Napi e-vangelium] 2020. július 15. szerda

2020. július 15. – Szerda

Evangélium

Abban az időben Jézus így fejezte be tanítását: Magasztallak téged, Atyám, ég és föld Ura, mert elrejtetted mindezt a bölcsek és okosak elől, és kinyilatkoztattad a kicsinyeknek! Igen, Atyám, így tetszett ez neked! Az én Atyám mindent átadott nekem, és nem ismeri a Fiút senki más, csak az Atya, s az Atyát sem ismeri más, csak a Fiú, és akinek a Fiú ki akarja nyilatkoztatni.
Mt 11,25-27

Elmélkedés

Ki a mi Istenünk, akiben hiszünk? Hogyan ismerhetjük meg őt és hogyan tudunk vele kapcsolatba lépni? Milyen szerepe van az életünkben annak, hogy ismerjük őt és hiszünk benne?
Isten senkinek nem bizonygatja az ő létezését, ugyanakkor mindenkinek megígéri és felajánlja jelenlétét. Istenben hinni azt jelenti, hogy elfogadjuk azt, hogy ő a Teremtő, mi pedig az ő teremtményei vagyunk. A Szentíráson keresztül úgy ismerjük meg Istent, mint aki élő személy. Cselekszik a teremtésben, megmutatkozik gondoskodásában. Meghallja az emberek kiáltását és imáját, látja az emberek mindennapi küzdelmeit, együtt érez az emberekkel. Az ember engedetlenségét, lázadását, bűnét látva előkészíti a szabadítást, olyat, amit elképzelni sem tudna az ember. Saját Fiát küldi el, hogy megszabaduljunk a bűntől, Jézus személyében érkezik hozzánk a Megváltó.
Isten úgy alkotott meg minket, hogy képesek legyünk az ő megismerésére és képesek legyünk annak a hivatásnak betöltésére, amelyet ránk bíz. Elfogadjuk Istentől az életet, létezésünket. Elfogadjuk tőle a sorsunkat, azt az utat, amelyet Jézussal járunk, s amely a mi Atyánkhoz vezet. Jézus maga mondja a mai evangéliumban, hogy általa ismerhetjük meg az Atyát. Ha Jézusra bízzuk életünket, akkor arra az isteni Igazságra bízzuk életünket, aki minden embert az Atyához vezet.
© Horváth István Sándor


Imádság

Istenünk, segíts, hogy örömhíredet hirdethessük! Add, hogy hívásodra mindig figyelni tudjunk! Te azt kívánod, hogy az emberek szabadon kövessenek Téged. Nyisd meg, kérünk, az emberek szemét, hogy meglássák az evangélium fényét. Nyisd meg az emberek szívét, hogy befogadják a Te igéd igazságát, és boldogok legyenek, mert az örömhírben életet találnak.


Aktuális

Kedves e-vangélium olvasók!
16 éve, 2004. július 9-én indítottam el az internetes e-vangélium küldést. Újszerű evangelizációs forma volt ez, amely idővel egyre több személyhez jut el és hoz egyre több lelki gyümölcsöt.

A 16 esztendő alatt több mint 155 millió e-vangélium üzenetet küldtem el e-mailben. Évek óta sikeresen működik a meghallgatható e-vangélium, amely különösen is fontos a látássérültek számára. Egyre többen használják az okostelefon alkalmazásokat az evangélium napi olvasásához, illetve hallgatásához.

Az e-vangéliumot kizárólag az olvasók adományaiból üzemeltetjük és fejlesztjük. Az adományokból biztosítjuk a számítógépes technikai eszközöket. Ebből fizetjük a háromgyermekes anyukának a felolvasást, a szintén három gyermeket nevelő apukának az informatikusi munkát, valamint a honlap fejlesztését és időnként reklámkampányokat, hogy minél többekhez eljusson a szolgáltatás híre. Köszönet a támogatóknak, akiknek köszönhetően valamennyi szolgáltatás ingyenes!

A mostani születésnap alkalmából szeretettel kérem: ha van rá lehetősége, támogassa adományával szolgálatunkat! Magyarországon a legkisebb fizetőeszköz az 5 forintos. Támogassa naponta ennyivel az e-vangelizációt! Egy évre 1825 Ft. Akinek pedig a jó Isten többet adott, felajánlhat e jelképes összegnél többet is. Isten jutalmazza meg minden támogató nagylelkűségét!
Köszönettel és szeretettel:
István atya - Horváth István Sándor

Köszönjük, hogy Ön is támogatja az e-vangelizációt!

1. Online adomány internetes fizetésre alkalmas bankkártyával
https://www.evangelium365.hu/webshop/termekek/9_adomanyozas

2. Utalás
Számlatulajdonos neve: Evangélium365 Kiadó Kft.
Számlaszám: 10400717-50526749-52891010
Megjegyzés: Evangélium365
Utalás külföldről:
IBAN (nemzetközi számlaszám): HU49 1040 0717 5052 6749 5289 1010
BIC (SWIFT) kód: OKHBHUHB

3. Sárga postai csekk kérhető tőlem az evangelium365@gmail.com címen e-mailben.
Kérem, írja meg nevét és postacímét irányítószámmal, valamint röviden jelezze, hogy az e-vangélium támogatásához kér csekket.

4. Adományát postai (rózsaszín) csekken is eljuttathatja a következő címre: Evangélium365 Kiadó Kft. 8900 Zalaegerszeg, Harmat u. 1.
Megjegyzés: Evangélium365
 


Az e havi olvasmányok és zsoltárok szövege itt olvasható:
https://igenaptar.katolikus.hu

Az evangélium és elmélkedés szövege itt hallgatható meg:
https://evangelium.katolikus.hu/audio/NE20200715.mp3


Feliratkozás a napi e-mail küldésre:
Küldjön egy üres levelet az
evangelium-feliratkozas [kukac] katolikus.hu címre, a levél tárgyához ezt írja:
Evangélium feliratkozas

Napi e-mail küldés lemondása:
Küldjön egy üres levelet arról az e-mail címről, amiről a napi evangéliumot eredetileg megrendelte, az
evangelium-lemondas [kukac] katolikus.hu címre, a levél tárgyához ezt írja
Evangélium lemondás

Nincsenek megjegyzések:

Blogarchívum